Politika zasebnosti in varstvo podatkov

Spletna stran www.digitalniminimalist.si je v lasti podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev oz. uporabnikov spletne strani ter storilo vse potrebno, da jih zašiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona.

Vsak obiskovalec spletne strani www.digitalniminimalist.si, ki na naši spletni strani opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi posebnega obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na naša izobraževanja.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. o uporabnikih zbira preko spletne strani www.digitalniminimalist.si naslednje podatke:

  • Kontaktni obrazec: Ime in priimek, telefon, e-poštni naslov.
  • Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje podjetju.

Obiskovalec spletne strani oz. stranka s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjuje, da je bil pred oddajo spletnega obrazca ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov (glej prejšnji odstavek).

Lastnik spletne strani obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletne strani saj tako lahko prepreči bodočo zlorabo preko kontaktih obrazcev (neželena e-pošta).

Na spletni strani se uporabljajo »piškotki« (več o tem tukaj), vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. zbrane podatke uporablja izključno za opravljanje storitev in prodajo izdelkov, ki jih ponuja v takšnem namenu in obsegu s katerim je obiskovalec oz. uporabnik predhodno seznanjen in poučen.

Obenem se podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. tudi zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredovala osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne podatke obiskovalca spletne strani oz. uporabnika razen v primeru, če bi od podjetja to zahtevala državna oblast, zakon, sodišče ali drugi državni organi.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

  • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.
  • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani.

KONTAKTNI OBRAZEC

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov e-pošte, vaše ime in priimek, vašo telefonsko številko in razlog oz. komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

SPLETNA ANALIZA IN STATISTIKA

Za analizo uporabe naše spletne strani ne uporabljamo Google Analytics.

POSREDOVANJE PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ne bo zbranih podatkov posredovalo tretjim osebam.

VARSTVO PODATKOV

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Obiskovalec spletne strani oz. uporabnik je seznanjen in soglaša, da podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. hrani njegove podatke, ki jih je posredoval ob registraciji, naročilu ali prijavi na e-novice ves čas dokler je aktivni uporabnik in še eno leto po prenehanju tega statusa oz. ob preklicu prijave na e-novice.

Ostale podatke podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Osebne podatke, ki jih podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. zbira na podlagi izrecne privolitve posameznika, obdeluje le za namene, opredeljene s privolitvijo in se hranijo do preklica privolitve.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za posodobitev operacijskega sistema in antivirusnih programov na svojem računalniku.

PRAVICE UPORABNIKOV oz. STRANK PO SPLOŠNI UREDBI GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

  • Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

  • Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

  • Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

  • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
  • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
  • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • če je bila obdelava nezakonita;
  • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
  • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.
  • Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

  • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
  • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

  • Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

  • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p., kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko bodi@digitalniminimalist.si.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Spletna stran www.digitalniminimalist.si vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Te povezave so nameščene kot dodatna storitev na spletni stran www.digitalniminimalist.si in podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ni odgovorno z njihovo vsebino, varnost ali njihov način zaščite zasebnosti. Priporočamo, da v tem primeru obiskovalec pregleda način varovanja zasebnosti, ki je objavljen na straneh, ki jih obišče.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je slednji ponudniku pri prijavi na e-novice, ali pri povpraševanju posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Stanje izjave o varstvu podatkov je označeno z navedbo datuma (spodaj). Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Stanje te izjave o varstvu podatkov: 1. 6. 2022

DODATNA POJASNILA

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite tudi preko kontaktnega obrazca.